Horror Vacui

Frumos determinat în straturi, în fața căruia uiți să respiri

Nu există spațiu vid în natură. Totul are sens, scop și folosință. Totul este pământ, lemn, fibre, minerale, apă, viață și armonie. Nu există nimicul, nu există spații cu lipsuri. Dezvăluind straturi și straturi de frumos, meșterii și artiștii au tradus întotdeauna natura prin limbajul frumuseții, compus pe un alfabet al imaterialități și misticismului. Această geometrie sacră este abstractizarea percepției lor asupra vieții, cu un puternic sentiment de horror vacui, frica de spații vide. Suprapunerea este atât de bogată încât devine copleșitoare, o frumusețe determinată în straturi, în fața căreia uiți să respiri.

Lucrăm cu înțelepciunea tradiției pentru a recrea buzunare spațiale, într-o aducere aminte, dar și cartografiere subiectivă a istoriilor eclectice care ne alcătuiesc lumea contemporană. Noțiunea de progres continuu, împreună cu neglijențele sale, ne alimentează nevoia urgentă de soluții durabile și de peisaje culturale regenerative. Reunim artiști, designeri, meșteșugari, tehnici, materiale și semiotici care însoțesc direcții și trasează influențe.
Această hartă mentală extinde sacrul în geometria organică a limbajului cultural, într-o relație de oglindire reciprocă, pe măsură ce distinge pertinența creației.

Horror Vacui este o expoziție a industriilor creative despre estetica contemporană, înțelepciunea tradiției, meșteșug și etica acestor lumi aduse împreună.

Participanți la expoziție sunt:

Mircea Anghel

Stefan Neacsu

Nou În Secțiunea Arhitectură

Romanian Creative Week propune un veritabil festival de arhitectură ce se va desfășura de-a lungul tuturor celor 5 zile ale RCW