Patzaikin

Filosofia brandului / Concept:

PATZAIKIN deapănă povești în țesătură, transmise de la o generație la alta.

Bazându-se pe pasiunea pentru cultura tradițională și meșteșuguri transformate prin design inovator, viziunea PATZAIKIN cuprinde un parcurs de redescoperire a naturii. Brandul face tradiția și mai relevantă în modelarea viitorului. Crede în designul conștient și are încredere că fiecare piesă vestimentară se dezvoltă organic, prin experiența personală. Produsele nu sunt concepute pentru un anumit grup țintă, sunt unisex, întrucât brandul caută să integreze armonia și senzația dată de imensa bogăție și sensibilitate estetică a naturii. Lăsând în urmă tendințele sezoniere ale modei, piesele PATZAIKIN devin expresia proprie a unei apariții fără vârstă. Hainele nu au doar rol de protecție, ci devin o membrană și, în același timp, o legătură între oameni și mediul lor. De la planta de cânepă la fir, de la țesătură la produs finit, acesta este motorul interior al hainelor, care antrenează materialitatea și sensibilitatea fibrelor de cânepă, învățând din înțelepciunea milenară a moștenirii textilelor românești. Colecția „de cânepă” se joacă cu arhitectura formelor, asimetria suprafețelor, cuprinzând texturi și culori din atmosfera de basm din Delta Dunării. Propune o linie vestimentară care să răspundă nevoilor urbane, cât și celor ale aventurilor în sălbăticie. Piesele PATZIAKIN evidențiază legătura rural-urbană și sunt realizate din materiale care au fost utilizate în mod tradițional de către poporul român.

OLAH GYARFAS este designerul din spatele brandului PATZAIKIN. Educat în Timișoara și Budapesta, colecțiile sale sunt marcate de jocul nonșalant dintre diferitele materiale și texturi, de detaliile aproape imperceptibile ale designului și de tăietura sculpturală a liniei îmbrăcămintei. Ca într-o cercetare de laborator, supune materialele și culorile unor experimente de separare și fuziune. Piesele devin adevărate obiecte de observație: detaliile sunt augmentate, tăieturile sunt asimetrice, iar texturile extrase sunt transformate în pattern-uri iconice. Gama de culori este restrânsă pentru a se întrețese în mod natural cu noua interpretare a materialelor. Colecțiile primesc astfel o linie sculpturală și austeră, într-o cromatică minimalistă, aliniată simplității și naturaleței care a devenit semnătura distinctă a brandului PATZAIKIN.

Nou În Secțiunea Arhitectură

Romanian Creative Week propune un veritabil festival de arhitectură ce se va desfășura de-a lungul tuturor celor 5 zile ale RCW