Special Guests

Frida Elmström


Născută în Stockholm, Suedia, Frida Elmström și-a început cariera cinematografică fiind cameraman documentar, dar foarte repede a dezvoltat o pasiune pentru designul de lumini. La vârsta de 19 ani, a fost angajată la studioul de film al regizorului suedez Roy Andersson, unde a petrecut câțiva ani creând designul luminilor pentru lungmetrajul „Un porumbel așezat pe o ramură”, câștigător al marelui premiu Leul De Aur la Festivalul de Film de la Veneția 2014.

Vlad Ivanov


Vlad Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi actori din România, atât în teatru cât şi în film. A debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti şi a continuat să joace pe scenele bucureştene până când rolul domnului Bebe din filmul câştigător al unui Palme d’Or la Cannes, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, în regia lui Cristian Mungiu, i-a adus recunoaşterea internaţională şi premiul pentru cel mai bun actor acordat de Asociaţia criticilor de film din Los Angeles. Au urmat multe alte roluri în filme la fel de bine cotate ca Poliţist, adjectiv al lui Corneliu Porumboiu, Concertul lui Radu Mihăileanu, Poziţia copilului în regia lui Călin Netzer sau Snowpiercer, regizat de Bong Joon Ho, câștigător al unui premiu Oscar.

Amalia Mititelu


Amalia Mititelu a terminat secția Scenografie la UNArte în 2017 și de atunci a început să activeze în domeniul scenografiei de film lucrând pentru filme ca The Sisters Brothers, The Asset, Jönssonligan, Power și pentru serialul Killing Eve.

A făcut parte timp de un an din Departamentul de Artă al filmului suprarealist About Endlessness regizat de Roy Andersson având rolul de asistent scenograf pentru Frida Elmström si Anders Hellström. Mai târziu a colaborat din nou cu Directorul de Imagine Gergely Palos pentru filmul "Power" regizat de Mátyás Prikler realizând pictura de decor inspirându-se din stilul caracteristic Studio 24. A realizat, de asemenea, scenografia pentru scurtmetrajul Letiției Popa "Plajă în familie" și a colaborat în realizarea altor scurtmetraje unde a avut rolul de set dresser și asistent scenograf.

Igor Cobileanski


Unul dintre cei mai premiaţi cineaşti care gândesc şi crează în România, regizorul basarabean Igor Cobileanski are până acum 74 de selecţii în diversele categorii ale celor mai importante festivaluri de film, scurtmetraj sau documentar ale lumii. Este cunoscut mai ales ca regizor al comediei “Afacerea Est”, al seriei HBO “Umbre” şi al thrillerului de investigaţie ”Hackerville”, produs tot de HBO.

Oana Ghera


Oana Ghera este absolventă a Facultății de Film din cadrul UNATC I.L. Caragiale București, secția Comunicare Audiovizuală. În calitate de critic de film scrie cronici și articole de sinteza pentru Film Menu și contribuie cu articole pentru publicații online precum Liternet.ro sau Acoperișul de Sticlă. În 2014, a participat la workshopul de critică de film din cadrul Talents Sarajevo (Bosnia Herțegovina, 2014). Membru al juriului Internațional Students Meeting de la Festivalul de Film de la San Sebastian (Spania, 2014) și al juriului “Emile Cantillon” la Festivalul Internațional de Film Francofon de la Namur (Belgia, 2014). Membru al juriului Venice Days Awards (Italia, 2015). Din 2014, coordonează programul de educație cinematografică pentru liceeni Education à l'image și a fost selecționer al Festivalului Internațional de Film NexT.

Silviu Gherman


Silviu Gherman este actor de comedie și scriitor. A publicat mai multe cărți de ficțiune și articole în reviste precum Dilema Veche. A scris poezii online sub pseudonimul „Leon Wahl”, iar după ce a câștigat notorietate prin canalul său de YouTube, Gherman a început să facă spectacole stand-up în București și în alte orașe din România. E cunoscut pentru momentele devenite virale de la emisiuni ca iUmor și Românii au talent și este, de asemenea, jumătate din grupul de rock electronic Mes Quins, alături de Ovidiu Chihaia.


Locația: Amfiteatrul Palas

Acreditare de presă pentru RCW 2021
Apel Către Voluntari