Firekultur

Daniel Pop, fondator al grupului artistic Firekultur, este un artist ceramist din Iași, specializat în instalații architecturale, mobilier monumental și design de obiect. În compozițiile de factură monumentală artistul pariază pe simplitatea geometrică și pe un spectacol cromatic captivant. Instalațiile obiectuale și de mobiler capată o expresie sculpturală masivă, brutalisă iar glazurile vulcanice, rugoase, folosite ca rezultat al cercetării din ultimii 10 ani imbracă formele dându-le o expresie organică, unică.

Ramona Biciușcă

Ramona Biciușcă este artist vizual si ceramist cu o pregătire universitară complexă. Studiile superioare le-a făcut în România și Spania iar ulterior le-a completat prin diverse proiecte colaborative în Franța. 

Opera sa este o călătorie către un univers nebănuit, în care totul este mirare și descoperire. Prin tot ceea ce imagineză artista vorbește, pe un palier al discursului, despre lumină, textură, plin sau gol, pe un altul despre funcție, semnificație, interpretare. Structurile microscopice din natură sunt transpuse în obiecte de design (lămpi, mobilier) sau în compoziții  de factură monumentală (basoreliefuri). Radiolarii și coralii sunt interpretați și exploatați vizual prin aglomerări și succesiuni de elemente, într-o serie de expresii estetice de calitate, o adevarată bucătărie de curiozități inutile.

Cumpără Bilete la Catedral