About us
RCW este o platformă de intersecție pentru limbajele creativității recente. În cadrul RCW, diferitele expresii și forme ale artei, designului și manifestările emergente ale creativității se întâlnesc și interacționează, generând noi zone de comunicare și colaborare. În RCW, expresiile artistice, designul conceptual, inovația tehnologică și tendințele culturale nu doar coexistă, ci se întrepătrund organic, creând spații sincretice și fertile pentru noi forme de comunicare și colaborare interdisciplinară.
În acest mediu, creativitatea devine valoarea cardinală, capabilă să traverseze granițele tradiționale și să deconstruiască barierele dintre oameni și profesiile lor. Creativitatea nu aparține unui singur domeniu; ea este o resursă inerentă fiecărei persoane, care trebuie activată pentru a exercita libertatea de exprimare.
În cadrul RCW, creativitatea funcționează ca un limbaj fluid, mereu în mișcare, modelând și remodelând formele de expresie într-o continuă metamorfoză. Astfel, contribuie la o redefinire constantă a modului în care percepem și articulăm inovația culturală și artistică.
Principiile RCW
1. Convergența interdisciplinară
2. Fluiditatea creativității
3. Libertatea expresiei artistice
4. Dialogul dintre tradiție și inovație
5. Incluziunea și diversitatea
6. Sustenabilitatea artistică și ecologică
7. Educația și dezvoltarea creativității
8. Experimentul și riscul artistic
9. Interactivitatea și participarea publicului
10. Reflexia socială și relevanța culturală
Romanian Creative Week a fost desemnat de către Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, din punctul de vedere al numărului de industrii adunate la un loc.
Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. S-a înființat în Iași, în august 2011. A organizat până acum, direct sau prin patronatele membre, mai mult de 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești în domenii precum designul vestimentar, industria cinematografică și de televiziune, publicitate, IT, muzică etc.
Obiectivul principal al FEPIC este acela de a susține în mod nemijlocit creativii și creativitatea. Importantă este și facilitarea întâlnirii dintre tinerii creativi și nume consolidate deja ale creativității românești într-un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor creative în România și în regiune. Obiectivele FEPIC acoperă atât zone ce țin de recunoașterea și susținerea administrativă a creativității cât și identificarea modalităților prin care creativitatea poate și trebuie să contribuie la dezvoltarea economică, culturală și socială a comunităților.
Creative
Team
Cătălin Alionte
Irina Schrotter
Alexandru Abagiu
Alexandru Herberth|
Alex Mistrețu
Alina Nechifor
Anca Floroiu
Anca Iancu
Andrei Bodnar
Andrei Cozlac
Andrei Dănilă
Aura Rusu Popa
Bogdan Iacob
Camelia Pojar
Caterina Pruteanu
Carina Lăcătușu
Ciprian Iacob
Cristina Simion
Daniel & Andrew Design Studio
Eduard Schneider
Ela Lazăr
Eliza Yokina
Felix Aftene
Ioana Ciolacu
Ionela Sandrina Mihuleac
Irina Păcurariu
Lisa Toma
Lucian Broscățean
Maria Bilaşevschi
Marian Pălie
Marlene Herberth
Mihai Lupu
Mircea Meriacri
Mara Tătar
Oana Stanciu
Ovidiu Buta
Ramona Bob
Ramona Macarie
Ramona Ursu
Raul Lazăr
Robert Marin
Sebastian Săvescu
Sorin Stratulat
Ștefan Lupu
Teodora Drăjneanu