5

Glimpses of Infinite Symmetry 2014 — 2024

arts & crafts
15–26.5.2024
12:00–20:00
Galeria de Artă Victoria
Glimpses of Infinite Symmetry 2014 — 2024 Glimpses of Infinite Symmetry 2014 — 2024

Această expoziție marchează 10 ani de la prima expoziție personală a lui Vlad în țara sa natală, România. Expoziția reunește câteva lucrări și prototipuri anterioare din seriile Miniplex și Synthetic Nature, precum și piese noi concepute special pentru acest eveniment.

Instalația de artă care va fi dezvăluită pentru această expoziție constă într-un nor plutitor de piese de artă modulare, forme organice cu aspect neregulat care amintesc de corali sau creaturi marine, dar cu o rigoare simetrică de bază. Aceste piese sunt rezultatul unei cercetări arhitecturale inspirate de natură, inspirate de autoorganizarea materiei, conservarea energiei și echilibru. Geometriile lor fluide sunt generate cu ajutorul algoritmilor, al regulilor matematice și al simetriei reflexive, precum și materializate prin tehnici riguroase de fabricare digitală.

Artist

Vlad Țenu

Vlad Țenu

Vlad Țenu este un arhitect român stabilit la Londra. Desprinsă din proiectele de cercetare în design de la Bartlett, activitatea lui Vlad s-a extins într-o zonă experimentală, multi-disciplinară, prin metode alternative de design procedural, menite să investigheze noi limite ale noțiunilor arhitecturale de spațialitate, scară sau materialitate. Inspirate din natură, lucrările sale reprezintă un mix simbiotic dintre artă și știință, implicând tehnici de programare și teorii din matematică, materializate în piese sculpturale sau sisteme de asamblare modulare și prototipuri aplicabile în diverse domenii precum arhitectură, design de produs, vestimentar sau de bijuterii.

Curator

Galateca

Galateca este una dintre cele mai cunoscute galerii multidisciplinare de artă și design din România, spațiu de referință, o platformă de promovare a proiectelor multimedia, din 2012. De-a lungul timpului, galeria a organizat sau găzduit numeroase expoziții de artă contemporană, dar și interdisciplinare ale artiștilor contemporani locali și internaționali. În egală măsură, galeria și-a asumat programe de promovare a tinerilor artiști, programe de artă și știință, sustenabilitate și colaborative și încurajarea producției de artă contemporană prin dezvoltarea de proiecte culturale în spațiile proprii și care exced granițele sale. Dintre programele inițiate și organizate menționăm: Măiastra, poveste nespusă a iei, Arta la intrare, #contactless art wall, Neo Studio – un program de promovare a tinerilor artiști, CSWeek- Săptămâna creativității sustenabile, Neo Art Connect (NAC) – prima anuală de artă și știință.

Detalii pe www.galateca.ro