2

Collective Heart

14–31.5
2025
Perimetrul Casei Dosoftei, Iași
Collective Heart Collective Heart

Collective Heart este o instalație artistică care explorează ideea de conexiune și ritm simbolic al comunității ieșene. Datorită caracterului multistratificat al proiectului, experiența publicului este concepută a fi episodică, invitând la explorarea formei și dinamicii atât pe fațada inimii, cât și în interiorul său. Exteriorul instalației propune o formă a simbolului inimii, fragmentată într-o serie de cuburi luminoase, o expresie a unui corp colectiv a cărei pulsație reprezintă vitalitatea comunității. Aceste elemente luminoase sunt activate și de interacțiunea individuală, ilustrând cum fiecare persoană poate contribui la pulsul și dinamica grupului. Interiorul instalației oferă o experiență profund personală, accesibilă câte unui vizitator pe rând, tratând tema interconectării și sugerând că toți membrii unei comunități au în comun aceeași inimă, încărcată cu toate experiențele lor.

Prin juxtapunerea interacțiunii exterioare cu intimitatea interioară, Collective Heart vorbește despre unitatea și diversitatea experiențelor umane în cadrul comunității.

Artiști

Georgea Dura

Georgea Dura

Georgea Dura (b.1985 în Iasi), absolventă a studiilor de licență (2008) și master (2010) în sculptură la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

„Din 2017, m-am concentrat pe crearea de lucrări de artă publică de mari dimensiuni, special concepute pentru a interacționa cu publicul și a anima spațiul festivalier. Printre colaborările mele recente se numără lucrări realizate pentru festivaluri precum Afterhills, Filit, St.art Festival București, RocanotherWorld, Street Delivery și Romanian Creative Week. În aceste proiecte, încerc să integrez sculptura în experiențe artistice complexe și multi-senzoriale. Consider că, în procesul creativ, colaborarea este esențială. Îmi privesc lucrările ca pe niște pânze deschise, pe care alți artiști sunt invitați să-și adauge propriile viziuni. Rezultatul sunt opere de artă care celebrează puterea uniunii creative.”

Andrei Cozlac

Andrei Cozlac

Andrei Cozlac (n. 1986) este artist video și Lect. Univ. dr. la Universitatea Națională de Arte George Enescu, Iași, Facultatea de Arte Vizuale, Secția Fotografie, Video și procesarea computerizată a imaginii, și profesor colaborator la secția de media a Facultății de Arte în Limba Română din Târgu Mureș.

Experimentalist, interesat în ultimele tehnologii multimedia, a colaborat la numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping, proiecții live.

Și-a început activitatea de VJ în anul 2005, activând în crew-ul Drums.ro și DGW, având totodată colaborări cu festivaluri mari de muzică din țară și din afară. Andrei a semnat video design-ul unor piese de teatru în regia unor regizori precum Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Charles Muller, Theodor Cristian Popescu, Eugen Jebeleanu, Ioana Paun, Octavian Jighirgiu, Florin Caracala, etc.

A realizat numeroase instalații video interactive și non-interactive și a pus bazele proiectului AV//Sattelites cu care a urcat pe aceeași scenă cu artiști precum Arms and Sleepers, Sun Gliters, Brazda lui Novac, Yvat etc.

În anul 2016 se situează pe locul 3 la concursul internațional de video mapping Light Up, Iași, iar în 2017 revine ca participant la acest concurs și câștigă locul I.

În anul 2017 primește premiul pentru video mapping în teatru în cadrul Festivalului Național de Comedie, iar in 2020 primește premiul special U.N.I.T.E.R pentru video mapping în teatru la gala UNITER, ediția 30, iar în anii 2021 și 2022 expune împreună cu artiștii Felix Aftene și Lucian Dan Teodorovici la Berlin și Paris, an în care primește al doilea premiu U.N.I.T.E.R pentru creativitatea video designului și mappingului video în spectacolul “Plugarul și moartea”, în regia lui Silviu Purcărete și scenografia Dragoș Buhagiar.

Totodată mai câștigă premiul pentru cel mai bun video design din cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Theater at the Crossroads” din Serbia, Nis pentru spectacolul “Plugarul și moartea”.

La sfârșitul anului 2022 primește distincția “Meritul Cultural” în cadrul evenimentului Valorile Iașului, Valorile României, pentru aportul adus în domeniul artelor vizuale.

Link pagina artist: www.facebook.com/Andrei-Cozlac-Video-Artist
Email: comunicare.andreicozlac@gmail.com
Tel: +40754613354

Dro0mp (Andrei Alex Radu)

Dro0mp (Andrei Alex Radu)

@dro0mp (Alex Andrei Radu) este un artist multimedia din Iași, România, pasionat de instalații interactive și explorarea artei audiovizuale. Lucrările sale investighează conexiunea dintre interacțiune și reacție, oferind experiențe imersive. A expus în cadrul evenimentului New Media District @Romanian Creative Week, precum și în diverse colaborări artistice.