8

Experiență la Palat, Spectacol și degustare de vinuri 

dance festival
20.5.2024
20:00
Palatul Culturii, Sala Voievozilor
Experiență la Palat, Spectacol și degustare de vinuri  Experiență la Palat, Spectacol și degustare de vinuri 

Bucurați-vă de o seară de cultură și rafinament la Palatul Culturii din Iași. HazarDance vă invită la un eveniment exclusivist, ce îmbină tradiția, eleganța și arta.

În cadrul acestei serate selecte, veți avea ocazia să explorați aromele subtile și bogăția vinurilor fine, alese cu grijă pentru această ocazie specială. Degustarea de vinuri va fi coregrafiată de un expert somelier, care vă va îndruma să descoperiți nuanțele și caracteristicile unor vinuri de excepție, creând astfel o experiență gustativă de neuitat.

Incursiunea în universul vinului va fi încununată de un spectacol electrizant ce îmbină armonios muzica, dansul și artele spectacolului. 

O seară la Palat nu poate fi petrecută altfel decât într-o ținută pe măsură: dress code Black Tie, menit să reflecte energia specifică evenimentului.

Vă așteptăm cu bucurie, să ne energizăm împreună: o seară de neuitat, plină de gusturi fine, spectacol și eleganță, la Palatul Culturii din Iași!

Double Fiesta — Un spectacol de teatru fizic de Andrea Gavriliu

Muzica originală

Mihai Dobre

Trompetist

Sebastian Burneci

Scenografie colectivă

Sunet și lumini

Ștefan Rădulescu

Distribuția

Ioana Alexuc, Irini Katz, Diana Lanțos, Karina Jianu, Valentina Kocsis, Patricia Flack, Teofil Memelis, Vlad Mogoș, David Luncă, Iustin Danalache, Ilinca Gheorghiu, Vlad Mirea, Mario Monțescu, Andrei Calu, Rania Zane, Costin Stăncioi / Diana Pomparău, Cristian Popescu

O producție UNATC găzduită de Teatrul Godot.
Data premierei: 26 noiembrie 2023

Așa cum titlul deja divulgă, este vorba despre o petrecere. Ocazia este irelevantă, fiecare spectator fiind liber să își clădească propria experiență, bazată pe felul în care se recunoaște pe sine și pe alții prin această „petrecere-oglindă”. Dispunerea în spațiu facilitează apropierea spectatorilor de petrecere, astfel încât ei nu vor rămâne la stadiul de voyeur care privește, detașat, din întuneric, ci se vor putea conecta la energia celor 16 performeri.

„Double Fiesta” este un spectacol de teatru fizic bazat pe un material coregrafic foarte elaborat, care, preț de 59 de minute, este menit să exprime fina tranziție de la sobrietate/control/conștiință de sine la ebrietate/agresivitate/stare de transă.

Am realizat spectacolul „Fiesta” în anul 2022 la Teatrul Național „Ivan Vazov” din Sofia împreuna cu 8 actori. „Double Fiesta” reprezintă o recreere a aceleiași lucrări cu 16 studenți din anul III actorie din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

Actori

Andrei Calu

Andrei Calu

Mă numesc Andrei Calu, am 21 de ani, vin din Constanța și sunt student la UNATC-actorie anul 3. Inițial un băiat pasionat de sporturi, iar mai târziu de actorie. Totul a inceput în clasa a 6-a când am făcut parte din trupa de teatru a școlii.

Urmând un liceu de arte pe secția actorie și intrând într-o trupă de teatru, a fost suficient încât să îmi dau seama că asta îmi doresc să fac. Sunt o persoană veselă, îmi place foarte mult să râd/să fac oamenii să râdă, sociabil, muncitor. Sunt atras de comedie mai mult, dar aș putea face și altceva, atâta timp cât îmi place și mă simt bine. În facultate mi-am descoperit o nouă plăcere, teatru-dans. Nu m-am gândit niciodată că am să ajung într-un spectacol făcut de Andrea Gavriliu, dar mi-am dovedit că prin muncă, poți face și lucruri la care probabil nu te gândeai vreodată.

Ăsta sunt eu!

Costin Stăncioi

Costin Stăncioi

Sunt Costin și sunt aproape actor (zic aproape pentru că încă mai am puțin de lucru să întocmesc cei 3 ani de facultate). Pasiunea mea pentru domeniul artistic a început de mult, poate chiar din perioada neonatală, dar atunci nu conștientizam prea
multe… știți și voi cum e, you go with the flow. Atunci când suntem copii, tuturor ne place să ne jucăm și să ne construim un univers imaginar în care să existăm, altul decât cel cotidian. Pentru unii, însă, această joacă să încheie odată cu înaintarea în vârstă. Pentru alții, această disponibilitate rămâne vie și devine motorul celor care își doresc să se facă actori. Practic, actorii sunt copiii care au refuzat să crească. Iar eu pot spune cu mândrie că fac parte din acest frumos univers. Așa am și ajuns aici, din dorința de a cunoaște cât mai multe vieți dintr-una singură.

Proiectul “Double Fiesta” a venit în cel mai bun moment posibil pentru evoluția mea. Era o perioada în care aveam repetiții la câteva spectacole de teatru, unele dintre ele punând presiune negativă asupra structurii mele ca persoană și asupra încrederii de sine. Andrea Gavriliu, regizorul acestui spectacol, mi-a aratat că arta se poate face și făra suferință, iar artistul poate crea și în condiții în care este relaxat și încurajat. Andrea m-a făcut să cred și mai mult în meseria pe care mi-am ales-o și mi-a arătat cum prin bunătate, profesionalism și empatie poți ajuta un artist să ajunga la cea mai bună versiune a sa, iar pentru toate aceste lucruri îi voi fi mereu recunoscător.

David Luncă

David Luncă

23 de ani
Student, anul 3, U.N.A.T.C, actorie

Canta la laptop
Joaca in “Double Fiesta”
Nu e bun la descrieri

In general e de treaba.

Diana Lanțoș

Diana Lanțoș

Cum se descrie cineva in câteva cuvinte? Sunt Lanțoș Diana, am 22 de ani și sunt roșcată. Da, părul face parte din personalitatea mea. Dacă vreți sa aflați mai multe despre mine și părul meu o puteți face în spectacolul ”Double Fiesta” unde trăirea e la cote maxime și la fel și fixativul 🙂

Ilinca Gheorghiu

Ilinca Gheorghiu

Sunt Ilinca Gheorghiu, am 20 de ani și mă pot numi actriță la început de drum :). Am știut dintotdeauna că ăsta este drumul meu, chiar dacă m-am mai abătut de la el, zicând că mă fac designer vestimentar, sau medic, sau cântăreață, dar de fapt visul meu era să experimentez câte puțin din fiecare, să fiu în fiecare zi altcineva – pe scurt, să fiu actriță. Am învățat ce înseamnă să te simți împlinit abia după primul spectacol, după primele aplauze, după prima seară în care am pus capul pe pernă și m-am simțit recunoscătoare că fac ceea ce am visat mereu și că lumea vede în sfârșit cine sunt cu adevărat. În fiecare zi descopăr că viața te duce pe cele mai neașteptate drumuri și că nimic nu e imposibil decât dacă tu crezi asta. Sunt nerăbdătoare să văd ce ascunde viitorul, și mă bucur în fiecare zi că așa arată viața mea acum.

Ioana Alexuc

Ioana Alexuc

Mă numesc Alexuc Ioana, am 21 de ani și îndată voi fi actriță cu diplomă,
absolventă UNATC. Sunt pasionată de film, teatru, dans, teatru dans, pictură, graffiti, modelaj, colaj, modelling și orice orice orice e frumos pe lume.

Irini Katz

Irini Katz

Irini Katz este o actriță tânără, in al treilea an de studiu la Universitatea Națională de Arta Teatrala și Cinematografică  „I. L. Caragiale” in București.  În acest moment o puteți vedea jucand Sanziana din „Sânziana și Pepelea”, in regia lui George Ivașcu si in „Double Fiesta”, coreografiat de Andrea Gavriliu.

Iustin Danalache

Iustin Danalache

Iustin Danalache, 21 de ani, anul III actorie UNATC. Joc, dansez, facbeatbox și live looping. Pe scurt, mă prostesc până iese. Pe langa „Double Fiesta”, joc în „Cine l-a ucis pe tata?” de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis și în „Opturi Supranaturale” de Andrea Gavriliu la Teatrul Godot.

Karina Jianu

Karina Jianu

Ma numesc Karina Jianu, am 21 de ani și anul acesta termin facultatea la UNATC.Spectacolul Double Fiesta a intrat in viata mea precum o gura de aer proaspăt și am același sentiment de fiecare data când joc spectacolul.

Mario Monțescu

Mario Monțescu

Carismatic, energic si plin de viata, cam acestea sunt principalele trasaturi care ma definesc. Mi-am inceput povestea pe malul marii, la Constanta, si am dus-o prin toata lumea, de la Bucuresti la Copenhaga la Praga. Sunt intr-o buna relatie cu teatrul, filmul si – mai nou –cu teatrul-dans.

Patricia Flack

Patricia Flack

Numele meu este Patricia Flack, am 23 de ani și sunt studentă în ultimul an la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București.
Dragostea pentru teatru a început când aveam 5 ani. Mergeam în fiecare duminică la câte un spectacol de copii ținând o floare în mână. La 16 ani m-am înscris într-o trupă de teatru pentru liceeni. Puțin timp după aceea a început și curiozitatea pentru dans, în special dansul contemporan. În facultate am realizat că una din marile mele dorințe
este să fac parte din proiecte ce îmbină actoria cu mișcarea. ,,Double Fiesta”,
spectacol realizat de Andrea Gavriliu, este primul meu proiect de acest tip.

Rania Zane

Rania Zane

Mă numesc Rania Zane, am 22 de ani si sunt studenta in ultimul an la UNATC- actorie. Întotdeauna am preferat un apus in schimbul unui răsărit. Cred mai mult într-un final fericit decât intr un început perfect. Așa a fost și relația mea cu teatrul, cu un început timid, apoi o descoperire reciprocă treptată, acum devenind o
mare parte din viața mea. Fiecare pas, fiecare experiență, fiecare șansa de a fi pe scenă și de a relaționa cu publicul reprezintă o parte din trăirea visului meu. Ador
teatrul și cred cu convingere ca aduce lumina în suflet intr o lume atât de greu încercată.

Teofil Memelis

Teofil Memelis

Teofil Memelis, în vârstă de 24 de ani. Sunt student anul III al Facultății de Teatru în cadrul UNATC. Originar sunt din Ploiești, România.
În prezent fac parte din două spectacole, unul fiind „Double Fiesta”, o producție UNATC regizată de Andrea Gavriliu și găzduită de Teatrul Godot; iar celălalt fiind spectacolul de licență al grupei noastre, „Sânziana și Pepelea”, coordonat de profesorul nostru George Ivașcu.

Valentina Kocsis

Valentina Kocsis

Valentina Kocsis este studentă în ultimul an la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Actorie. Pasiunea pentru teatru a început la vârsta de 14 ani și s-a dezvoltat în cadrul trupei de teatru pentru liceeni „Brainstorming București”. Perioada petrecută în contextul acestui grup i-a facilitat deschiderea către confluența dintre teatru și dans. În facultate, având șansa să lucreze alături de Andrea Gavriliu, pasiunea pentru dansul contemporan a câștigat întâietate, transformându-se în prioritatea dezvoltării sale artistice și profesionale. ”Double Fiesta”, spectacolul realizat de Andrea Gavriliu, este un vis împlinit și o oportunitate de exprimare vădită a pasiunii pentru dans. Pe Valentina o mai puteți vedea în alte trei spectacole de licență: „8 femei” (Teatrul de Comedie), „Jacques sau supunerea (UNATC), „Sânziana și Pepelea” (UNATC), precum și în spectacolul de commedia dell’arte „Iubiri senile” (UNATC).

Vlad Mirea

Vlad Mirea

Sunt Vlad Mirea, am 21 de ani și de când eram mic îmi plăcea să evadez din cotidian, să îmi fac scenarii, să fac travesti-uri din ștergarele bunicilor și să îi fac să râdă. Voiam ca arta mea să fiu eu, să creez cu corpul meu forme, să “îmi fac filme“ și să fac din sufletul meu, un paletar mare de emoții și trăiri diferite. Mă complexează multe lucruri: nasul, un coș apărut în ziua date-ului, momentul de după spectacol în care zic “ahhh … f*ck … nu m-am distrat destul!

Vlad Mogoș

Vlad Mogoș

Sunt cine vrei tu să fiu.