Acces liber
2025


Broken heart, două instalații din seria inimilor, create special de un grup de artiști, coordonați de Anca Boeriu și Andreea Sandu, incluzând elemente reciclate, precum plastic și hârtie. Fiecare inima poartă o poveste, călătorind și adunând energia artiștilor, arhitecților, performerilor cu care au interacționat dar și a oamenilor din rețeaua NAC, prima, o inimă care unește printr-o rețea de vene și artere ce pulsează, cea de a doua, o inimă împărțită, divizată între rațiune și simțire, acțiune și resemnare, tehnologie și umanitate, mesaje cheie ce pot schimba mentalități și percepții, cuvinte ce pot apropia și adune laolaltă idei, comunități, fragmente din viețile celor care participă la crearea ei.
Arta care unește și transformă: Inima Orașului devine generatorul unui act performativ de durată, care implică atât artiști, cât și publicul larg, crescând odată cu intervenția fiecărui vizitator-creator-performer. O INIMĂ care bate la unison și pune în dialog comunități, orașe și festivaluri: călătoria a început în 2023, ca parte a Anualei Neo Art Connect, la Cluj, în cadrul TIFF, la Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru (FITS), la Timișoara, în Piața Unirii, în cadrul Festivalului CODRU, enumerând o mică parte din locurile care le-au găzduit, călătoria continuă la Iași, în 2025, ca parte din cea de a treia ediție NAC și parte din RCW.
Curatori

Anca Boeriu
Anca Boeriu este o graficiană de renume și cadru universitar la Universitatea Națională de Artă din București, cu o carieră creativă remarcabilă ce include participări la expoziții personale și de grup atât în țară, cât și în străinătate. Distinsă cu premii naționale și internaționale, Anca explorează o gamă largă de tehnici artistice, de la gravură, desen și colaj, la ceramică și instalație.
Pe lângă activitatea artistică, Anca este și un expert în curatoriat, fiind implicată în numeroase proiecte naționale și internaționale.
Absolventă a Institutului de Arte Plastice, secția Grafică, și doctor în Arte Vizuale, ea este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din 1999 și din 2016 Președinte al Filialei de Grafică București. Este, de asemenea, membru fondator al Asociației Internaționale Prietenii Muzeului Național de Artă al României, membră a Asociației Internaționale MitOst Germania, și delegat pentru România al Trienalei de Gravură de la Chamallier, Franța.
În 2014, a inițiat și coordonat BIPB – Bucharest International Print Biennale, un proiect de referință în domeniul graficii internaționale.

Andreea Sandu
Andreea Sandu este antreprenor, manager cultural și curator, fondator al galeriei Galateca din București. Ea este inițiatoarea platformelor culturale CSWeek – Săptămâna Creativității Sustenabile și Neo Art Connect (NAC), primul eveniment anual de Artă și Știință din România. Cu peste 15 ani de experiență în domeniu și studii în TIC, management, artă și curatoriat artistic, Andreea a coordonat numeroase proiecte și expoziții atât naționale, cât și internaționale. Printre proiectele semnificative pe care le-a dezvoltat se numără Romanian Art Energy, Neo Studio, Măiastra, Strada copiilor și INT.EXT, toate având ca scop sprijinirea tinerelor talente și promovarea artei contemporane.
A colaborat cu instituții internaționale prestigioase, precum Ars Electronica Austria, Fantom Gallery Berlin și Brighton University, și a fost implicată în organizarea unor evenimente de eco-artă, design și inovație. În ultimii ani, și-a concentrat activitatea pe dezvoltarea rețelelor CSWeek și Neo Art Connect, punând accent pe sustenabilitate, educație, inovație și interconectarea artei cu știința. În 2024, Neo Art Connect a organizat cel mai mare eveniment din România, cu 15.000 mp de artă și știință, fiind prezent în 11 orașe. Andreea a susținut numeroase conferințe și sesiuni de mentorat pe teme precum antreprenoriatul cultural, arta sustenabilă și impactul noilor tehnologii în artă. Locuiește și lucrează în București.

Galateca
Galateca este una dintre cele mai cunoscute galerii multidisciplinare de artă și design din România, spațiu de referință, o platformă de promovare a proiectelor multimedia, din 2012. De-a lungul timpului, galeria a organizat sau găzduit numeroase expoziții de artă contemporană, dar și interdisciplinare ale artiștilor contemporani locali și internaționali. În egală măsură, galeria și-a asumat programe de promovare a tinerilor artiști, programe de artă și știință, sustenabilitate și colaborative și încurajarea producției de artă contemporană prin dezvoltarea de proiecte culturale în spațiile proprii și care exced granițele sale. Dintre programele inițiate și organizate menționăm: Măiastra, poveste nespusă a iei, Arta la intrare, #contactless art wall, Neo Studio – un program de promovare a tinerilor artiști, CSWeek- Săptămâna creativității sustenabile, Neo Art Connect (NAC) – prima anuală de artă și știință.
Detalii pe www.galateca.ro