12:00–20:00
Instalația Loc:us se transformă în timp și spațiu, introducând viitorul în prezent. Diversele inserturi, fie ele la obiecte fixe sau nu, sunt percepute nu ca fiind inanimate, ci ca entități vii, respirând, care reacționează la prezența vizitatorilor, la fel cum se așteaptă ca vizitatorii să reacționeze la mediul creat.
Compusă dintr-o combinație de componente statice și mobile, Loc:us dă viață spațiului, invitând ca vizitatorii să privească dincolo de limitele cunoscute și să se conecteze cu spațiul care îi înconjoară. Instalația servește ca un instrument care focalizează concentrarea pe moment actual și încurajează vizitatorii să experimenteze și să aprecieze mediul care îi conține asemeni unui participant activ. Vizitatorii sunt ghidați și încurajați să exploreze spațiul și să se bucure de diferitele niveluri de interacțiune cu elementele sale componente. Spațiul este dedicat interacțiunii și utilizării imaginației, afirmându-și sensul de „loc”.
Loc:us va fi un instrument experiențial care provoacă sens și interes între lucruri de altfel banale. Scopul acestei experiențe este de a atrage atenția asupra lucrurilor care ar putea fi trecute cu vederea fiind considerate parte din context, totodată creând oportunitatea de a aduce mișcare în momentele de liniște și de a concentra privirea pentru a găsi înțeles în mediul înconjurător. Încurajează vizitatorii să se oprească și să admire, să se implice și să interacționeze fizic, să privească și să-și pună întrebări, să se gândească și să introspecteze.
Curator
Andreea Felciuc
Andreea este arhitect si scenograf inregistrat atat in Marea Britanie (ARB, RIBA, OISTA) cat si in Romania (OAR). A absolvit arhitectura in cadrul Prgramului de Master International cu dubla diploma la Iasi si Viena, incadrul Studiolui Greg Lynn, actual fiind doctoranda la UAUIM, in colaborare cu UCL Interactive Arhitecture Lab.
Incepand cu anul 2012 a avut ocazia atat de a colabora cu industria artistica si teatrala atat din Romania cat si cu cea Europeana. In 2014 a inceput sa lucreze in domeniul arhitecturii, in Iasi. Avand o experienta profesionala multi-disciplinara care include scenografia, insalatii new media, video-mapping, animatii 3D, FX si VFX si arhitectura, s-a alaturat echipei Venues din cadrul firmei Arup in anul 2019 la invitatia directorului Tateo Nakajima.
Andreea condinu sa creeze experiente la toate scarile, promovand si explorand un interes pentru expresia culturala multidisciplinara.
Impreuna cu Bogdan Zaha, conduc Studio FABZ din 2020, promovand bune practici atat arhitecturale cat si performative in spatiul romanesc.
Bogdan Zaha
Arhitect cu sediul în Londra, creativ, designer computational, cercetător și lector. Absolvent și asistent la Universitatea de Arte Aplicate, Studio Zaha Hadid din Viena. Membru al echipei Z Cluster a Zaha Hadid Architects, conducând echipe de proiectare pe toate etapele de design.
De asemenea, este cercetător și doctorand la Universitatea de Arte Aplicate din Viena, unde dezvoltă o teză de cercetare axată pe conceptul de Semiotică Parametrică bazată pe Agenți.