George Popovici
Acces liber
2025


Cu o selecție de lucrări din trei serii fotografice, ‘Alter Ego’, ‘Light & Shadows’ și ‘Soul Passage’, titlul expoziției e inspirat de un citat aparținând lui Goethe, ‘We are shaped and fashioned by what we love’, în original (germană): ‘Wir sind geformt und gestaltet, durch das, was wir lieben‘, trimitere atât la căutarea formei, un demers artistic comun celor trei serii, cât și la tema profundă, cea a umanității exprimate prin gestualitate.
Cele trei serii au același personaj central, un dansator, iar scenografia elimină orice element decorativ, de prim plan sau de fundal, orice accesoriu, chiar și culoarea, permițând artistului și privitorului deopotrivă să se concentreze pe forma și mișcările corpului. Lumina e un element esențial în compoziții (și în titlul uneia dintre serii, Light & Shadows“); intensitatea, direcția și calitatea acesteia creează o estetică proprie, post modernă, esențializată, experimentală.
Artist

George Popovici
George Popovici a absolvit Universitatea de Arte George Enescu din Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, unde a devenit doctor în arte vizuale, după ce absolvise Facultatea de Interpretare muzicală a aceleiași universități. Este lector universitar al Facultății de Arte Vizuale și Design, unde predă cursuri de fotografie de studio, fotografie analogică și darkroom, și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 2016.
Artist multidisciplinar, e cunoscut mai ales ca fotograf specializat în fotografie artistică, dar a realizat și fotografie de modă, documentare vizuală pentru expoziții de artă și spectacole de teatru, fotografie de produs, grafică pentru afișe publicitare, video art și procesare digitală.
A avut numeroase expoziții personale în România și a participat la expoziții de grup naționale și internaționale, la concursuri de creație artistică, la tabere de creație.
Preocupările sale în zona fotografiei artistice sunt legate de analiza corpului uman și a elementelor din natură.
Curator

Cristina Simion
Curatoarea și galerista Cristina Simion a conceput și organizat peste o sută de expoziții solo și de grup (în special ale artiștilor contemporani din Estul Europei, cei mai mulți din România), în Nürnberg, München, Berlin, Paris, Lisabona, Sintra, București, Ljubljana,
Bruxelles, Chișinău, Bled, Brașov, Sibiu, Cluj, Iași, Timișoara, Suceava, Bayreuth, Smarje, Schmerikon. Cu un interes special în noua artă figurativă, a scris, editat și coordonat cataloage și albume de artă și a publicat numeroase articole. Din 2012, este stabilită la Nürnberg, Germania, unde conduce galeria Tiny Griffon Gallery.
În 2019 și 2021, a fost co-
curator al Bienalei Internaționale de Arte Vizuale Brașov. Cu un doctorat în managementul industriilor nestandardizate și peste două decenii de experiență anterioară carierei curatoriale – în management, jurnalism și comunicare, Cristina Simion a urmat si absolvit în 2018-2019 cursurile de Curatoriat Internațional organizate de NODE Center for Curatorial Studies Berlin, iar in 2022, cursurile de Managementul Colecțiilor de Artă (de asemenea, la NODE Center for Curatorial Studies Berlin) si de Introducere în Artă și Finanțe la Sotheby’s Institute of Art New York.