11

Vulnus — the quality of being easily hurt

dance festival
21.5.2024
17:30
Sala Studio Teofil Vâlcu
Vulnus — the quality of being easily hurt Vulnus — the quality of being easily hurt

Filip și Beatrice explorează dinamica sinuoasă a unei relații aflată mereu într-un rollercoaster: prietenia lor. Coregrafi, performeri, colegi, iubitori ai realității și dansului, aici și acum, și practicanți ai umorului (aproape) fără perdea, cei doi navighează cu vulnerabilitate unul către celălalt, printre stereotipuri și prejudecăți, într-o societate tot mai intolerantă la nesiguranță, disconfort și opinii. 

Lăsând gluma la o parte, ce spuneți de identificarea cu genul fruct?

Echipa artistică – concept, interpretare, coregrafie și text

Beatrice Tudor & Filip Stoica

Sound design și proiecție

Filip Stoica

Light design

Andrei Chifu & Otniel Floruț

Spectacolul a fost finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Dansatori

Beatrice Tudor

Beatrice Tudor

Beatrice Tudor a absolvit UNATC București (secția Coregrafie-Licență și Master). Activează preponderent în sectorul cultural independent din România și face parte din două Asociații culturale: Unfold Motion (Timișoara) și Delazero (București). Este performer, coregraf, manager cultural și predă cursuri de dans contemporan pentru mai multe categorii de vârstă. În ultimii 4 ani, activitatea artistică a acesteia s-a concentrat pe performance-uri real tim pe composition, spectacole stradale si interventii culturale în spațiul public în comunități mici și mijlocii.

Ca direcție artistică, crede că fiecare om este un performer care își joacă zilnic rolul în spectacolul propriei vieți, precum și în spectacolele celorlalți. Atunci când privește în jur descoperă constant mici momente performative care au loc. Încearcă să-și privească revolta interioară cu fascinație, amuzament și înduioșare și să o aducă sub diferite forme în spațiul performativ convențional sau non-convențional. În spectacolele sale, se inspiră din realitatea înconjurătoare dar mai ales din detalii, nuanțe și particularități pe care le observă la oameni, la natură și la relațiile care se nasc în jurul nostru.

În anul 2022 a primit din partea Centrului Național al Dansului București Premiul pentru contribuția adusă construcției dansului contemporan iar în 2023 unul dintre proiectele inițiate de către aceasta- ”Dans Nomad” a fost nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural (la categoria Artele spectacolului).

Filip Stoica

Filip Stoica

Sunt interpret și coregraf, cu o bază kinetică în dans contemporan, contact improvisation și breakdance, modalități de mișcare pe care le aprof undez din 2010. Colaborarea mea cu Academia de Dans Galway (Irlanda), Circul Mtropolitan București (România), Linotip – Centru Independent Coregrafic, lucrul cu coregrafi precum Jan Burkhardt, Madalina Dan, Allison Brown, Valentina De Piante, Amalia Strinopoulou, Gigi Caciuleanu și studiile coregrafice din cadrul UNATC București m-au făcut să ajung la concluzia că învăț și îmi dezvolt cel mai bine inteligența corporală la intersecția culturală și interactivă a modurilor diferite de raportare la dans, la mișcare.
Nu privesc mișcarea sau dansul ca pe materializări ale diferitelor tehnici, ci ca pe manifestări ale datelor senzoriale, emoționale, mentale incorporate în fiecare dintre noi: mersul, respiratul, gestul sunt mișcări și dansuri conținute de fiecare corp. Toate aceste experiențe și trăiri au ieșit la iveală în timpul pregătirii propriului meu spectacol, ”Scuze, noi!”, găzduit la Cuibul Artiștilor, în București.