LUT – Contemporary Ceramics


LUT – Contemporary Ceramics

Evenimente

The Garden of Belonging

14–25.5
2025

The Garden of Belonging

Curatori

Caterina Pruteanu

Caterina Pruteanu

A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași cu specializarea Teatrologie – Jurnalism cultural, continuându-și apoi studiile la programul de masterat din cadrul Universității din București, Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, la specializarea Societate, Multimedia, Spectacol.

A coordonat mai multe proiecte culturale, iar în prezent este fondatoarea și curatoarea festivalului ACT – arthouse cinema&theatre și parte din echipa emisiunii TV Starea Nației (cu Dragoș Pătraru).

Adina Orboi

Adina Orboi

Adina Orboi este fondatoarea conceptului Muse um, un brand care are la bază valori etice și grija față de oameni, animale și natură. În experiența sa profesională, a studiat Designul Vestimentar atât la Licență cât și la Master, lucrând mai apoi pentru un brand sustenabil din Amsterdam ca Head Of Design. Parcursul Adinei este specializat în materialele inovatoare precum piele biodegradabilă din măr, cactus sau alge, colaborând cu diferite brand-uri, furnizori, dar și cercetători din industria modei sustenabile.

În prezent, Adina locuiește în Rotterdam, dezvoltând colaborări interdisciplinare cu alți artiști locali și internaționali, având ca punct de plecare întrebarea: Cât de mult luam și cât de puțin oferim înapoi naturii? Fiecare proiect trece prin mâinile Adinei, focusându-se pe revalorizarea materialelor textile într-un mod blând și organic. În cadrul RCW este co-curator al secțiunii de ceramică contemporană, LUT – Contemporary Ceramics.

Arhitect

Carina Lăcătușu

Carina Lăcătușu

Ana Carina Lăcătușu a absolvit cursul de Arhitectura de Interior la Oxford School of Architecture (OBU), Marea Britanie, în 2022. În 2023, s-a alăturat echipei Romanian Creative Week. În 2024, în cadrul celei de-a 4-a ediții a festivalului, a curatoriat The Living Thread/ o expoziție live. The Living Thread invită persoane din toate colțurile lumii să colaboreze la cusutul unei singure, unice bluze românești. Proiectul este acum într-o călătorie globală, îndeplinindu-și misiunea simbolică de a completa această lucrare de artă colectivă.

Carina a studiat conceptul de „furnitecture” și integrarea sa eficientă în diferite spații, fiind puternic influențată de natură, artele vizuale și identitatea culturală în procesul său creativ. În prezent, se concentrează pe explorarea unor perspective noi în designul de expoziții, scenografie și designul de mobilier.