2

Corpul creativ

dance festivalworkshop
19.5.2024
10:00 — 13:00
Casa Muzeelor
Corpul creativ Corpul creativ

În ultimii ani de activitate, am căpătat un interes deosebit pentru improvizație, ca unealtă pentru descoperirea de mișcări noi. Utilizând crearea de imagini mentale care să genereze mișcare, este fascinant modul în care corpul poate să răspundă impulsurilor în feluri în care n-a mai făcut-o până atunci, sau cel puțin nu le-am conștientizat, ratând, astfel, evenimente unice.

Acest workshop va opera cu improvizația pentru a putea descătușa o conexiune mai puternică cu noi înșine, cu spațiul și oamenii din jurul nostru, făcând corpul să fie în totalitate treaz, reactiv și jucăuș. Pe lângă libertatea pe care o oferă improvizația, vom experimenta o multitudine de exerciții bazate pe coordonare corporală, atât în sine, cât și în relație cu limbajul vorbit. Mergând pe ideea că vocea ne poate îndruma, scopul este de a ne folosi de ea pentru a ne face mai prezenți iar mișcările noastre să se rafineze, să capete sens.

Dansatori

Andrea Gavriliu

Andrea Gavriliu

Coregraf, performer, profesor

Andrea Gavriliu a absolvit în 2008 Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca la clasa prof. dr. Bács Miklós, secția Actorie. În 2013 a absolvit masteratul în Artă Coregrafică la UNATC București, clasa prof. dr. Raluca Ianegic, pe parcursul căruia a realizat spectacolul „Zic Zac”, care i-a adus în 2014 premiul special al senatului UNITER pentru teatru-dans și în 2017 premiul de excelență UNACOR pentru regie și coregrafie. În 2019 i s-a acordat premiul special al senatului UNITER pentru mișcare scenică. În 2022 i s-a acordat titlul de Doctor în Teatru și Artele Spectacolului (Summa Cum Laudae) în cadrul Școlii Doctorale de Teatru de la Cluj, titlul tezei sale fiind: „Dans văzut, dans dansat, dans creat. Perspective coreologice”.

A realizat spectacole de teatru fizic precum: „Hotel PM” (Teatrul German de Stat Timișoara, 2015), „Sărbătoarea primăverii” de Igor Stravinski („M Studio” Sfântu Gheorghe 2016), „Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” (Teatrul de Nord Satu Mare, 2018), „OST (Organic Sound Twist)” (Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, 2017), „Zadarnic de frumos” (Teatrul „Tomcsa Sándor”, Odorheiu Secuiesc, 2019), „Cataclisma” (Unteatru, București, 2019), „Outfitul șearpelui” și „Viva la vulva!” de Marius Aldea (Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, 2020 și 2021), „M de la Murphy” (Teatrul Național București, Programul „9G la TNB”, 2020), „Pam param” („M Studio” Sfântu Gheorghe, 2020), „Fiesta” (Teatrul Național „Ivan Vazov” Sofia”, 2022), „Privitor” (Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, 2022), „Palace Escape aka. Opturi supranaturale” (Teatrul Godot București, 2023), „SF (Super fragil)” (Teatrul Excelsior București, 2023) și altele.

A colaborat cu regizori precum Mihai Măniuțiu, Radu Afrim, Andrei Șerban, Vlad Massaci, Alexander Hausvater, Kazuyoshi Kushida, Andrei Măjeri, Alexander Morfov și alții. În prezent, este coregraf la Teatrul Național „Lucian Blaga” și lector universitar la Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

A participat la workshop-uri precum: „Trinity Laban Summer Dance School” din Londra, „Eastman Summer Intensive” din Antwerp, Paris Summer Academy cu Rob Hayden, „B12 – Intention and Potential” cu Hannes Langolf în Berlin, „Share Intensive” la Paris și altele.

Mai multe informații pe website-ul oficial: https://www.andreagavriliu-format.com