3

Hub | Conferința de antreprenoriat

13.5
2025
Aula Magna Mihai Eminescu, UAIC Iași
Hub | Conferința de antreprenoriat Hub | Conferința de antreprenoriat

Cum ar fi dacă, la 17 ani, ai lucra cot la cot cu mentori din business și ai transforma o idee într-un proiect real, cu potențial de startup? La Liceul Varlaam Mitropolitul din Iași, acest scenariu este deja realitate.

Conferința de Antreprenoriat, unde elevii de gimnaziu și liceu își vor prezenta ideile, va avea loc pe 13 mai 2025. Se va desfășura în Aula Mihai Eminescu a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În fața unui public de peste 350 de elevi de gimnaziu și liceu, profesori, părinți și mentori, echipele de tineri antreprenori își vor susține pitch-urile. Paleta de idei este diversă și caprivantă:  de la accesorii și modă, la aplicații digitale sau servicii de organizare de evenimente.

Proiectele au toată susținerea liceului, a mentorilor și a profesorilor pentru a fi implementate cu succes după conferință. Scopul nu este doar prezentarea unei idei, ci încurajarea reală a tinerilor de a o duce mai departe, de a învăța cum se construiește un proiect sustenabil, cu impact.Educația antreprenorială este parte din viziunea strategică a Liceului Varlaam și se regăsește în curricula acestuia prin opționalul de antreprenoriat. Elevii învață lucruri noi, își dezvoltă abilități utile care îi pregătesc pentru viața reală, într-un mediu serios, dar prietenos și distractiv.

Educația antreprenorială la Varlaam înseamnă:

  • accent pe colaborare între elevi, alumni, profesori, părinți;
  • conexiuni reale cu ecosistemul antreprenorial local;
  • dezvoltare de competențe utile: gândire critică, comunicare, management de proiect, inovație;
  • încredere că viitorul poate fi construit cu idei bune și curaj.

Conferința de antreprenoriat, coordonată de Clubul Părinților – o comunitate activă de voluntari, funcționează ca un mic incubator educațional, în care creativitatea, colaborarea și perseverența sunt esențiale. Elevii lucrează în echipe, se consultă cu profesioniști din diverse domenii și propun proiecte intraprenoriale (pentru școală sau clasă) sau idei de afaceri (startup-uri) care pornesc de la nevoi reale ale societății.Pentru mulți dintre ei, conferința din 13 mai este prima experiență antreprenorială autentică. O șansă de a învăța cum să gândească un proiect de la zero, cum să lucreze în echipă, cum să-l prezinte profesionist și, mai ales, cum să creadă în ideile lor.