HazarDance
HazarDance este despre plăcerea de a experimenta, de a vibra, de a visa…a’ltfel. Încă de la prima ediţie, festivalul a adus în inima Iașiului 8 spectacole de dans contemporan (7 producţii din România și o producţie din Spania), un concurs de Street dance, două workshop-uri de Hip-Hop (adulţi și copii). HazarDance Festival invită artiștii să-și exprime propria (dez)ordine, să-și lase corpul imaginar să danseze în Universul în care “riscul” de a fi creativ, vulnerabil devine normalitate. HazarDance este clipa în care timpul se dilată — momentul care aduce împreună artiști care ”încalcă regulile” și împing limitele, creatori, și iubitorii dansului contemporan.
Echipa HazarDance
Teodora Velescu
Teodora Velescu este coregrafă și dansatoare stabilită în București. Se specializează în dans clasic la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, obţine licenţa în coregrafie și masteratul în pedagogia dansului la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică. În prezent este doctorandă în cadrul UNATC, specializarea Teatru și Artele Spectacolului.
Colaborează cu unele dintre cele mai importante instituţii culturale din România, precum Teatrul Naţional București, Opera Naţională București, Opera Comică pentru Copii, și cu companii independente precum Tangaj Collective, Vanner Collective, Linotip — Centru Independent Coregrafic, ș.a.
Teodora Velescu performează în prestigioase festivaluri naţionale și internaţionale de teatru și dans, semnează coregrafia pentru pentru producţii de teatru și film și coordonează ateliere de dans, atât în mediul artistic, cât și în cel universitar.
Dragostea pentru mișcare și curiozitatea de a descoperi misterele corpului sunt motorul în interacţiunea sa cu dansul; colaborează cu artiști din toate domeniile pentru a-și lărgi orizonturile, iar legătura dintre teatru și dans este ceea ce îi motivează cercetarea și creaţia, în special transferul de idei și instrumente.
Ștefan Lupu
S-a născut pe 8 mai 1985, la Sfântu Gheorghe. A absolvit Facultatea de ”Teatru si Televiziune” din cadrul Universităţii“Babeș-Bolyai”, Cluj Napoca, secţia actorie, promoţia 2004-2008,avându-l ca profesor pe Miklos Bacs.
Între anii 2008-2010 a urmat studiile masterale ale Universităţii Naționale Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), secţia actorie.
În anul 2019 şi-a finalizat studiile școlii doctorale din cadrul UNATC, sub îndrumarea conf. univ.dr. Paul Chiributa și prof. univ.dr. Gelu Colceag, cu teza de doctorat “Tehnica jocului cu masca în arta Actorului (Actorul Neodimensional)”. În prezent urmează cursurile de
master regie de teatru la Institutul Internaţional de Arte Performative –NIPAI Berlin și este lector univ. dr. în cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, unde predă la Licenţă şi Master, cursuri de Teatru fizic, Mişcare scenică si Dans contemporan.
Din anul 2008 este actor angajat la Teatrul Mic din București, iar de la finalul
lunii noiembrie a anului trecut deţine si funcția de manager interimar al Teatrului Mic. Colaborează cu LINOTIP – Centru Independent Coregrafic și cu diferite teatre din Bucuresti, atât ca actor cât și ca dansator sau coregraf, axându-se în special pe conceperea spectacolelor în care semnează coregrafia și regia acestora.
Bogdan Zamfir
Mă numesc Bogdan Zamfir și sunt un artist cu peste 15 ani de experiență în industria creativă și de entertainment. Sunt un creator pasionat, cu abilități diverse și cu o dorință constantă de a-mi îmbunătăți expresia artistică.
În ultimii 15 ani, am performat pe mii de scene, în peste 18 țări diferite și am creat piese de artă diverse, pentru teatre, televiziuni si cantareti. În prezent, traiesc in București si-mi petrec timpul scriind, dansând, regizând sau pur și simplu relaxându-mă cu o carte, în centrul orașului.
Biatrice Cozmolici
Biatrice Cozmolici este producătoare și manager, regizoare, păpușăreasă, performer, doctor în teatru, cu lucrarea Teatrul de Animație Performativ, lector universitar la UAT.
În 2020 a produs primul ei scurt-metraj, premiat la FEKK Slovenia, La Femme Short Film Festival, Paris și Competiția Locală TIFF, în 2022 a luat premiu pentru regie (cel mai bun spectacol, Festivalul Puck) și alte premii ca actriță.
Biatrice a activat ca manager de teatru Arthouse Center Iași, vicepreședintă Asociația FaPt Iași, asistentă manager Compania Synchret, producătoare generală la ONB, a fost directoarea logistică a festivalului Perform Iași și producătoare/manager la numeroase spectacole și festivaluri din mediul independent.
În prezent, Biatrice cercetează noile estetici în teatrul de animație postdramatic, fiind preocupată de capacitatea performativă a acestei arte.
Anne Oprea
Îndrăgostită de artă și cu o carieră solidă de 3 ani în domeniul marketingului digital, Anne cochetează acum cu industria artistică.
Printre brandurile cu care a lucrat se numără Fornetti, Musette, Unexpected iar acum HazarDance. Molipsită de dans, creativitate și voie bună, Anne coordonează platformele sociale ale festivalului.
Alex Raptis
Născut în 1989 în Grecia, Alex Raptis lucrează în domeniul artelor spectacolului. Principalele sale arii de interes sunt regia de teatru, lighting design-ul și compoziția muzicală. Licența în Artele Spectacolului a obținut-o la UNATC “I.L.Caragiale” în 2012, iar apoi a urmat Masteratul de Sound & Light Design din cadrul aceleiași universități. Din anul 2014, creează lighting design-ul sau muzica pentru performance-uri, concerte de jazz și teatru. Locuiește și lucrează în București, dar se implică și în proiecte din alte orașe sau țări. Face muzică electronică și este toboșarul formației MIDPOINT. In prezent, lucrează la cateva instalații interactive, incercand sa îmbine pasiunea pentru tehnologie și senzori cu designul de sunet și lumini. Cea mai recentă instalație audio-vizuala se numește Light Vectors și a fost concepută si realizată împreună cu artistul vizual Andrei Cozlac incadrul Romanian Creative Week 2023.
Tony Macpela
Tony Macpela este actor și își aduce talentul pe scenele teatrelor bucureștene de peste 4 ani. Joacă în piesele de teatru Cosmic Latte și Don Quijote.
Legătura cu zona tehnica/logistica a existat de mic copil de când puneam muzica intr un club. Acolo s au pus bazele cunoștințelor mele, ulterior ajuns in bucuresti și deja de 5 ani activez in mai multe locuri cu diverse spectacole și instalații.
Legătura sa cu zona tehnică și logistică se naște încă din copilărie, iar momentul în care începe să pună muzică într-un club reprezintă punctul de pornire în călătoria sa pe drumul tehnologic. Ulterior ajunge în București și timp de cinci ani activează în calitate de tehnician în diverse contexte artistice, precum producții de teatru și instalații.