1

Ceea ce ne unește

15–26.5.2024
12:00–22:00
Baia Turcească
Ceea ce ne unește Ceea ce ne unește

Istoria trăită, care se scrie în prezența noastră și ni se comunică pe diferite canale ca “breaking news”, are efecte ireversibile.

Prizonieri ai unei realități din care nu putem evada versus Victime ale unui prezent distorsionat de avalanșa de informații.

Manipularea, distorsionarea adevărului, ascensiunea frivolității alienează. Mai ales când nu li se opune educația. Cât gândim singuri și cât gândesc alții pentru noi?

În fiecare dintre cele 24 de ore ale zilelor noastre, ceea ce ne unește devine, cu fiecare titlu nou, ceea ce ne dezbină.

Interpretarea

Ada Lupu, actriță Teatrul Național Iaşi și Emilia Ivan, studentă a Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Voce

Alina Stancu și Eugen Rusu (TVR)

Imagine

Alexandru Condurache și Marius Țintă

Montaj

Alexandru Condurache

Instalație Video

Andrei Cozlac

Regia

Alexandru Condurache

Curator

Irina Păcurariu

Irina Păcurariu

Este realizatoare şi producătoare de emisiuni la TVR. A fost primul reporter român care a realizat un documentar în Himalaya – „Ţara Şerpaşilor”, desemnat şi cel mai bun documentar al anului de APTR. A primit numeroase premii, cele mai importante fiind: Jurnalistul Anului pentru documentarul Marţi, Joi, Sâmbătă, Premiul Consiliului Naţional al Cinematografiei pentru reportajul EU – marginea Europei – si cele şase premii APTR, între care trebuie amintit Marele Premiu APTR pentru reportajul Codrina. A urmat stagii de pregătire la BBC, Thomson Foundation, Discovery Campus, France 3, ARD, Circom Regional. Printre cele mai importante programe realizate şi prezentate se numără: Poveşti în halate albe, România deşteaptă, Zona Zero, Culoarele Puterii, Poveste fără sfârşit, Mari români, Un european ca mine, Rețeaua de Idoli, Cealaltă Românie, ultimul dintre acestea vorbind despre românii care au ales ca soluție de supraviețuire, o țară de împrumut.

Dincolo de toate aceste premii și titluri onorifice rămâne o veritabilă și tenace căutătoare de povești, o pasionată de oameni autentici, a căror poveste se cere imperios a fi împărtășită și celorlalți, dovadă că poveştile de viaţă cu oameni obişnuiţi, corect şi decent transmise, vor rămâne mereu în topul preferinţelor. Această apropiere de oameni obișnuiți o motivează să se implice constant în acțiuni de voluntariat și în pezentări pro-bono pentru numeroase campanii caritabile.