1

Not So Far Anymore

15–26.5.2024
00:00–23:59
Palas Campus
Not So Far Anymore Not So Far Anymore

Not so far anymore vrea să ilustreze printr-o metaforă vizuală, că evoluția și inovația tehnologică a diminuat semnificativ barierele temporale și spațiale pe care le experimenta omenirea acum, de exemplu 20, 30 sau 50 de ani, iar universul acesta mare, care ne cuprinde, acum poate fi astăzi străbătut nu doar cu gândul. Astfel, folosindu-ne de câteva elemente a căror asociere provoacă instant imaginația, am creat o compoziție spațială ce își propune să stârnească atenția trecătorilor.

Inspirate de instalația Museum of the Moon a artistului britanic Luke Jerram, care gravitează în jurul lunii ca “oglindă culturală a societății, ce reflectă ideile și credințele oamenilor din lumea întreagă”, ne dorim să propunem o altă ipostază în care un obiect supradimensionat, asociat cu imaginea lunii, să producă o reflecție asupra prezentului pe care îl trăim. Cum se oglindesc astăzi posibilul și imposibilul? Cât de fine sunt limitele dintre noi? Cum poate energia comunității să creeze punți prin care să fim conectați și să creștem împreună?

Artiști

Ana Călinescu

Ana Călinescu este arhitectă. A urmat cursurile Facultății de Arhitectură G.M. Cantacuzino din Iași și a École Nationale Supérieure d’Architecture et de Paysage din Lille, iar în prezent face parte din echipa Studio aPunct, unde creează arhitectură și design pentru și cu drag de oameni. Îi place să împletească ideile creative și simțul practic în ramificări precum instalații arhitecturale, experimentări scenografice, ateliere de arhitectură și meșteșuguri, rezidențe și cercetări artistice în sfera artelor spectacolului.

Livia Pleşca

Livia Pleşca lucrează ca arhitect şi designer de interior. A absolvit cursurile Facultății de Arhitectura G. M. Cantacuzino din Iaşi şi a studiat cu bursă Erasmus la Escuela de Arquitectura UAH din Alcalá de Henares. Pe lângă proiectare însă, a învățat că poate exista creativ la întretăierea domeniilor: Livia fotografiază cu dedicare interioare, locuri dragi sau recent descoperite, scrie povești despre cum se nasc locuințele proiectate de ea, realizează colaje și caută să creeze punți între oameni și design.