2

Organisms with a virtual core — responsive sculptures by Saint Machine

15–26.5
.2024
Galeria Drossu
Organisms with a virtual core — responsive sculptures by Saint Machine Organisms with a virtual core — responsive sculptures by Saint Machine

Noi nu existăm în lumea fizică, doar creierul nostru există în lumea fizică. Identitatea noastră este virtuală. (Joscha Bach)

„Organisme cu miez virtual” este o expoziție de sculpturi fizice cu nucleu virtual, o serie de organisme figitale interconectate, compuse din diferite membrane celulare, forme de viață tehnologice incipiente, unele conținând vapori de apă, emițând lumină receptivă la sunet și toate purtând în interior un nucleu digital activ. Utilizarea ludică a elementelor naturale precum lumina și apa este simbolică pentru prezența sau absența vieții, a creșterii și a energiei. „Organisme cu miez virtual” este o colecție de sculpturi interactive ce pulsează în ritmul peisajului sonor, forme primitive celulare și embrionare, formând un sistem deschis, dinamic și invitând vizitatorii să contemple interconexiunea dintre lumea naturală și construită, dar și noțiunea identității. Prima celulă nu a murit, suntem rezultatul multiplicării primei celule.

autor: Saint Machine
colaboratori: Sergiu Negulici (animatie 3d), Micleușanu Mitoș (sunet), Răzvan Levardă (programare)
media: rășină, fibră de sticlă, pigmenți, animații 3d, lumină, apă, sunet

Artist

Saint Machine

Saint Machine

SAINT MACHINE este artistă experimentală și curatoare română, autoarea unor instalații multimedia imersive ce folosesc observatorul pentru a funcționa. Lucrările ei investighează procese biologice, propunând ideea de spațiu văzut ca organism viu. Acestea sunt sculpturi organice cu miez digital, ce testează disponibilitatea umană de a ceda propria fizicalitate în schimbul conținutului digital.

În interacțiunea cu aceste organisme hibride ce emit lumină, succesul în controlarea lor este întotdeauna echivalent cu disponibilitatea de a te lasa asimilat.