2

Season ZERO 

15–26.5.2024
10:00–17:00
Palatul Culturii, Atrium
Season ZERO  Season ZERO 

Întotdeauna a susținut că trebuie să știm exact de unde venim, ca să înțelegem încotro ne îndreptăm. Căutând prin arhivele video ale modei post decembriste, Ovidiu Buta a descoperit că ceea astăzi numim cu patos „Moda noastră românească” este un fenomen strâns legat de momentul în care ea s-a înfățișat, post revoluție, publicului. 

Sezonul zero propune o reîntoarcere la momentele care au definit atât moda anilor 90, pentru a înțelege ce se întâmplă astăzi: apetitul exacerbat pentru experiment și culori, influențele mai mult sau mai puțin sesizabile din alte culturi și de la alți designeri, idealuri de frumusețe reciclate cu succes în prezent.

Expoziția este o călătorie fascinantă în memoria colectivă pentru a redescoperi și reevalua momentele cheie ale modei post decembriste. 

Setup

Anda Zota

Anda Zota

Arhitect și redactor-șef igloo media, cu un vast interes pentru designul contemporan și cercetarea curatorială. Are o abordare eclectică, dar deseori influențată de concepte moderniste. Creativă, aplecată pe detalii, cât și cu o bună vedere de ansamblu a proiectelor la care lucrează. Definită de o minte foarte critică și o pasiune pentru estetică.

Elena (Viziteu) Ionescu

Elena (Viziteu) Ionescu

Arhitect, membru fondator Via Arhitecture, cu preocupări pentru procesul craft și slow design. Are o practică de lucru care înglobează în creația sa tehnici tradiționale de meșteșug adaptate în contemporan. Arhitectura ei transmite atemporalitate și o deosebită grija pentru detalii. Proiectele Elenei cresc alături de ceilalți, artiști și designeri pe care îi comisionează și ale căror piese le integrează în arhitectura sa, reușind să contribuie substanțial la promovarea și dezvoltarea artelor meșteșugărești contemporane.

Curator

Ovidiu Buta

Ovidiu Buta

Ovidiu Buta este cel mai cunoscut stilist din România, cu o carieră internațională care se întinde pe o perioadă de peste 20 de ani. A studiat comunicarea audio-vizuală în cadrul Academiei de Teatru și Film din București, este autorul și co-autorul a două cărți de specialitate apărute la Editura Polirom, („Victima modei”, 2006 și „Bărbatul și moda”, 2009, cea din urmă fiind scrisă împreună cu Adina Nanu), iar editorialele lui au apărut între altele în următoarele reviste de modă din lume: Numero, L’Officiel Russia, Vogue, GQ Italy, GQ Brasil, GQ Mexico, GQ France, GQ Romania, Elle, Elle Deco, Cosmopolitan, Beau Monde, Harper’s BAZAAR.

A lucrat cu numeroase vedete și manechine între care: Kanye West, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour și David Gandy.