12

Showcase Gaspard&Dancers (SUA) și Red Line (RO)

dance festival
22.5.2024
19:00
Sala de Teatru CUB, TNI
Showcase Gaspard&Dancers (SUA) și Red Line (RO) Showcase Gaspard&Dancers (SUA) și Red Line (RO)

HazarDance prezintă o defilare de forță, talent și energie, într-un show unic: vei avea ocazia să te energizezi alături de dansatori de pe două continente. Compania Americană Gaspard&Dancers, împreună cu artiștii ieșeni, Alice Veliche și Alexandru Radu, vor micșora distanța dintre New York și Iași, prin puterea dansului.

Gaspard&Dancers

Gaspard&Dancers este o companie de dans colaborativă, incluzivă și diversă condusă de
o pasiune comună pentru mișcarea versatilă. Munca noastră este inventiv din punct de vedere fizic, emoțional dinamic și inspirator pentru oameni de toate vârstele și mediile. Fondată în 2009 de coregraful și fostul dansator Pilobolus Gaspard Louis, din Carolina de Nord compania caută să extindă perspectivele și să aprindă potențialul creativ al oamenilor pretutindeni. Obținem acest lucru prin crearea și performanța dansului repertoriu, demonstrații de prelegeri, ateliere de lucru și companie pe termen scurt și lung rezidențe în comunitatea din Carolina de Nord și în întreaga lume.

Program

Noula (2022)  (12min)

Coregrafie

Gaspard Louis, în colaborare cu dansatorii

Muzică

Shana Tucker

Costume

Mahalia Stines and Gaspard Louis

Light Design

Austin Powers

Artiști

Marsha Guirlande Pierre, A J Guevara, Matthew Mancuso, Khalid Dunton, Evan Wilkins, Lauren Aureus, Daeyana Moss, Riley Rienert 

27 (2018)  (10min)

Coregrafie

Gaspard Louis 

Muzică

Jonathan Mathews 

Costume

Mahalia Stines 

Light Design

Tiffany Schrepferman Performer: Evan Wilkins 

Tota Pulchra Es/You Are All Beautiful (2015)  (15min)

Coreografie

Gaspard Louis, în colaborare cu dansatorii

Muzică

Michael Wall

Costume

Mahalia Stines

Light Design

David Ferriv

Artiști

AJ Guevara, Matthew Mancuso, Khalid Dunton, Lauren Aureus, Daeyana Moss, Riley Rienert 

Sodo/Waterfall (2022)  (16min)

Coregrafie

Gaspard Louis, în colaborare cu dansatorii

Muzică

Daniel Bernard Roumain (DBR)

Video Design

David Hannon

Costume

Mahalia Stines

Set Designer

Steven Silverleaf

Text

Jean Léopold Dominique

Text Translation

Laura Wagner

Light Design

Austin Powers

Artiști

Marsha Guirlande Pierre and Khalid Dunton 

L’esprit/The Spirit (2014)   (10min)

Coregrafie

Gaspard Louis, în colaborare cu dansatorii

Muzică

Avishai Cohen

Costume

Gaspard Louis & Mahalia Stines

Light Design

David Ferri

Artiști

Marsha Guirlande Pierre, A J Guevara, Matthew Mancuso, Khalid Dunton, Evan Wilkins, Lauren Aureus, Daeyana Moss, Riley Rienert 

Red Line

„RED LINE” este despre exagerare, despre abuz și preaplin. Un spectacol oglindă al societății care galopează într-un tumult continuu, într-o agitație ce se finalizează, de cele mai multe ori, cu fenomenul denumit burnout. 

Interpreți

Alice Veliche, Georgiana Condurache, Alexandru Radu 

Coregrafi

Alice Veliche și Alexandru Radu

Sunet

Dani Popa 

Light Design

Andrei Emilian Popa 

Durată

40 min

Durată totală a spectacolelor

1h 44m

Gaspard&Dancers

Gaspard Louis

Gaspard Louis

Gaspard Louis este fondatorul și directorul artistic al Gaspard&Dancers (G&D). A primit un BFA în dans la Universitatea de Stat Montclair și și-a continuat studiile de dans pe bursă la Gus Giordano’s din Chicago și Nikolais/Louis Dance Lab din New York. După studii, s-a alăturat companiei din New York numită AllNations, unde a interpretat dansuri tradiționale din multe părți ale lumii pentru trupe americane de pe tot globul. Ulterior, a jucat și a călătorit în întreaga lume cu Pilobolus Dance Theatre. A colaborat la coregrafia a nouă lucrări majore de dans cu compania și a predat cursuri de dans de master atât la nivel național, cât și internațional. Gaspard a primit un Master în Dans de la Universitatea Hollins/Programul Festivalului American de Dans și a devenit directorul programului ADF pe tot parcursul anului, care oferă cursuri gratuite de dans tinerilor din comunitatea Raleigh-Durham-Chapel Hill din Carolina de Nord. Pasiunea lui pentru dans a continuat să-l determine să lucreze cu dansatori și muzicieni locali. În plus, Gaspard a fost profesor invitat la universitățile Duke, Elon și North Carolina Central.

AJ Guevara

AJ Guevara

AJ Guevara (El/El) provine din Central Coast California. El și-a obținut BFA în Dans și Coregrafie de la Virginia Commonwealth University, cu pregătire suplimentară de la Accademia dell’ Arte (Arezzo, IT) și Festivalul American de Dans ca bursier.

A lucrat cu AXIS Dance Company Abarukas, chrisbelldances, CompanySBB, Emursive Productions, FELD Entertainment, Heidi Latsky Dance, VON HOWARD PROJECT, Urban Bush Women și Company|E, printre altele.
De asemenea, a avut privilegiul de a interpreta lucrările lui Jennifer Archibald, Marc Brew, Robin Dekkers, Rachel Erdos, Bill T. Jones, Aaron Burr Johnson, Jodi Melnick, Walter Matteini, Thomas Noone, Joshua L. Peugh, Arthur Pita, Annie. Rigney și Shen Wei, printre alții.

Lucrarea sa cu Company|E, în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA, i-a permis să servească ca diplomat artistic pentru schimburi culturale în Israel, Cuba, Marea Britanie, Palestina, Uruguay, Thailanda, Tunisia și Emiratele Arabe Unite.

Din punct de vedere coregrafic, lucrarea sa a fost prezentată în Mexic, Uruguay, Thailanda, Cartagina și S.U.A.
Este recunoscător că se întoarce la G&D în acest sezon!

Daeyana Moss

Daeyana Moss

Daeyana Moss, originară din Bronx, a urmat cursurile Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts unde a primit premiul Father Fame în 2017. Apoi și-a continuat educația la Conservatorul de Dans la SUNY Purchase, absolvind în 2021. Doamna Moss a interpretat lucrări de Alvin Ailey, Janis Brenner, Joseph Hernandez, Annie Rigney, José Limón, Lajamartin, Anna Sokolow și Doug Varone. La scurt timp după absolvire, s-a alăturat lui Doug Varone and Dancers în 2021. Recent, a performat în Armenia, Colorado și Durham, Carolina de Nord, cu Gaspard & Dancers în 2023. Ms.Moss a dansat în The McKittrick Hotel Halloween și The Last New Year’s party sub regia creativă a lui Stephanie Batten Bland și Marla Phelan. Începând din iunie 2024, Daeyana se va alătura lui Whim W’Him la Seattle, sub conducerea lui Olivier Wevers.

Evan Lee Wilkins

Evan Lee Wilkins

Evan Lee Wilkins este un nativ din Carolina de Nord, care acum numește NYC Acasă. Este absolvent al programului de liceu al Școlii de Arte de la Universitatea din Carolina de Nord. Și are un BFA în dans de la Marymount Manhattan College. În timp ce urma cursurile universității, a avut ocazia să interpreteze lucrări de Jose Limon, Martha Graham, Merce Cunningham, Paul Taylor, Ming Yang, Larry Keigwin, Tami Stronach, John Heginbotham și Michale Mao. După absolvire, Evan a avut ocazia să facă un turneu internațional cu Gaspard and Dancers, a lucrat în rezidență ca dansator pentru mai multe locuri de noapte din New York, a cântat cu un artist muzical la festivaluri precum „The Glam Awards”, „Bushwig” și „Paradise Music Festival”. și a putut să colaboreze și să danseze în trei videoclipuri muzicale care au fost lansate în acest an. De asemenea, Evan a reușit să-și transmită dragostea pentru dans prin predarea la Ballet Academy East, Dance All Styles Coaching și coregrafierea pentru multe spectacole live din New York. Evan este încântat să revină pentru încă un an la G&D.

Khalid Dunton

Khalid Dunton

Khalid Dunton s-a născut și a crescut în Washington DC/Maryland. În 2020, Dunton și-a obținut licența în Arte Frumoase în Dans, precum și un master în Afaceri de la Montclair State University. Dunton a colaborat cu companii de dans precum: Axelrod Contemporary Ballet Theatre (2021), McKoy Dance Project (2022), Carolyn Dorfman Dance (2021-2023) și Gaspard & Dancers (2023-2024). În 2021, Dunton a lucrat ca dansator profesionist în proiectul emblematic Black Iris, care a primit un premiu New York Emmy pentru WILD: Bird of Paradise. De-a lungul călătoriei sale în dans, Dunton a avut privilegiul de a interpreta lucrări de Martha Graham, Stacey Tookey, Juel D. Lane, Bill T. Jones, Carolyn Dorfman, Danial Shapiro și Joanie Smith, Maxine Steinman, Christian Von Howard, Earl Mosley și mulți alții. Dunton a dansat în numeroase spații precum Joyce Theatre, Alexander Kasser Theatre, Bryant Park, New Jersey Performing Arts Center (NJPAC), UTC Fine Arts Center și scene din întreaga lume. Prezentându-și diversitatea, Dunton a avut ocazia să lucreze cu artistul celebru, Todrick Hall, apărând ca dansator în videoclipul său muzical WIG. În mijlocul carierei sale, Dunton s-a pregătit și a lucrat în industria dansului comercial alături de Dana Foglia, James Alonzo și Yanis Marshall. Dunton se străduiește să-și îmbunătățească talentul de dansator și este recunoscător că reușește în cariera sa.

Lauren Aureus

Lauren Aureus

Lauren Aureus (she, her) s-a născut și a crescut în California. Ea a absolvit recent Colegiul Marymount Manhattan în primăvara trecută, unde a primit BFA în Dans cu o dublă concentrare în Dans Modern și Balet. Ea a avut ocazia să interpreteze lucrări de Cameron McKinney, David Parsons, Katie Langan, Jennifer Archibald, Christian Von Howard, Mary Ann Lamb și Dwight Rhoden. S-a antrenat cu Alonzo King LINES Ballet, Complexions Contemporary Ballet, FLOCK și Sidra Bell. Lauren este, de asemenea, un profesor de yoga certificat, instruit în Power Vinyasa. Este foarte încântată să se alăture G&D în acest sezon!

Marsha Guirlande Pierre

Marsha Guirlande Pierre

Marsha Guirlande Pierre (Bronx, New York) este o artistă independentă haitiano-americană care și-a început pregătirea de dans la Knecht Dance Academy (Levittown, Pennsylvania) sub conducerea lui Elise Knecht. De la Universitatea de Stat Montclair, ea a absolvit o licență în Arte Frumoase în Spectacol de dans în mai 2019. De-a lungul colegiului, doamna Pierre a interpretat lucrări de Camille A. Brown, Bill T. Jones, Daniel Shapiro și Joanie Smith și Alwin Nikolais. În afara repertoriului Montclair State, ea a interpretat lucrări profesionale cu Diversity of Dance a lui Earl Mosley, The Nathaniel Hunt Project, VOID: a female memory, Padierna Dance Project și The Lab by SGalberth. De când a absolvit, Pierre a lucrat cu Gaspard & Dancers, precum și cu Maxine Steinmein & Dancers. S-a alăturat companiei Limón Dance în timpul sezonului 2019-2020. Marsha Pierre a fost, de asemenea, stagiar pentru Sidra Bell Dance New York și a fost artist rezident al ARTS by the People, o organizație non-profit unde a coordonat programe educaționale de artă pentru grupuri, de la programe după școală la activități pentru seniori. La începutul lui 2021, ea a debutat ca dansatoare principală pentru videoclipul muzical „If you care” al artistului Q.Marsha Pierre este încântată să se alăture G&D pentru un al doilea sezon ca dansator și primul sezon ca manager de companie și director de repetiții.

Matthew Mancuso

Matthew Mancuso

Matthew Mancuso este originar din East Haven, Connecticut. Și-a început pregătirea la vârsta de 8 ani la Gloria Jean’s Studio of Dance sub conducerea lui Stacy Eastman. În 2023, Matthew a absolvit Școala de Arte Tisch a NYU, unde a obținut un BFA în Dans și un Master în Afaceri de Divertisment. În timp ce era la școală, Matthew a învățat și a interpretat repertoriu de la Sidra Bell și Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company. De asemenea, a fost ales să studieze în străinătate la Praga, Republica Cehă, la Teatrul Național. Matthew a performat cel mai recent la Carnival Choreographer’s Ball, New York City Fashion Week, Battery Park Dance Festival și pentru Broadway Cares Red Bucket Follies la New Amsterdam Theatre. Îi place să predea și să coregrafieze, precum și să-și transmită dragostea pentru dans generației următoare.

Riley Rienert

Riley Rienert

Riley Rienert este un artist independent, coregraf și profesor născut și crescut în Hooksett, New Hampshire. Și-a început pregătirea de dans la studioul mamei sale, New Hampshire School of Balet. În 2023, Riley a câștigat BFA în Dance Performance și Coregrafie de la Montclair State University, absolvind summa cum laude. Ea a avut privilegiul de a interpreta lucrări de Ohad Naharin, Stefanie Batten Bland, Paul Taylor, Urban Bush Women, Roderick George, TweetBoogie, Brice Mousset și mulți alții. Ea a performat la New Jersey Performing Arts Center (NJPAC) cu K&M Dance Collective, de asemenea, a fost co-curatoare a propriului ei curs intensiv de vară împreună cu sora ei în ultimii cinci ani. Riley este încântată să se întoarcă la Gaspard & Dancers pentru încă un sezon.